Fekete mustár, csírázó magok és microgreens termesztéshez, 100 g
Fekete mustár (Brassica nigra), csíráztatásra és Microgreens termesztésre szánt magok. Származási ország.
Fekete mustár, csírázásra szánt magok
Brassica nigra
A fekete mustár a Brassica nigra családba tartozik. A magok nagyon kicsik, 1 mm átmérőjűek, kerek alakúak és sötétbarnától a majdnem feketéig terjedő színűek. A magokat egy éjszakára áztassuk be vízbe, majd naponta 2-3 alkalommal öblítsük le. Az első napokban a magok enyhén szagosak, de ha gyakrabban öblítjük, a szag hamarosan eltűnik. Nagyon gyorsan csíráznak. A csírák általában 5-6 nap múlva készek. De figyeljünk a környezeti hőmérsékletre és a napfényre. A mustár magasabb hőmérsékleten könnyen megromlik, ezért nyáron jól kell figyelni rá, vagy el kell tartogatni hűvösebb időkre. A fekete mustárcsíra nagyon gazdag fehérjében és szénhidrátban, A-, B- és C-vitamint, valamint kalciumot, vasat és foszfort tartalmaz. A mustárcsíra elősegíti a vérkeringést, ellensúlyozza az izomfájdalmakat, enyhíti a lázat és a megfázást. A fekete mustárcsírát zöldségsaláták vagy friss sajtok ízesítésére használják. Sokkal csípősebb, mint a fehér mustárcsíra, ezért leginkább a csípős ételeket kedvelők értékelik. Talán jó kiindulópont azoknak az uraknak, akik egyébként elutasítják a "nyúlkaját". Egy recept a sok közül
Spagetti fokhagymával, fekete olajbogyóval és fekete mustárcsírával:
350 g spagetti 80 g extra szűz olívaolaj
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
50 g fekete mustárcsíra
parmezán
A fokhagymát enyhén, de főleg lassan pirítsa meg olívaolajban. Főzzük meg a spagettit, szűrjük le, majd keverjük össze az olívaolajjal és a mustárcsírával. A tetejére kevés parmezán sajtot szórunk.
Hozzávalók: mustárcsíra. A TERMÉK MUSTÁRT TARTALMAZ. A TERMÉK TARTALMAZHAT GLUTÉNTARTALMÚ GABONAFÉLÉKET, FÖLDIMOGYORÓT (FÖLDIMOGYORÓ), SZÓJABABOT (SZÓJA), DIÓFÉLÉKET, ZELLERT, SZEZÁMMAGOT (SZEZÁM) ÉS CSILLAGFÜRTÖT (CSILLAGFÜRT).
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Vetőmagok mikrozöldekhez |
---|---|
Jótállás: | 2 év |