Fekete mustár, csírázó magok és microgreens termesztéshez, 100 g

Nincs értékelés

Fekete mustár (Brassica nigra), csíráztatásra és Microgreens termesztésre szánt magok. Származási ország.

Elérhetőség Raktáron (47 db)
Várható kézbesítés:
26.11.2024
Szállítási lehetőségek
Kód: 47487
1 451 Ft 1 296 Ft ÁFA nélkül
Fekete mustár, csírázó magok és microgreens termesztéshez, 100 g
Nincs értékelés
Vásárlók által ellenőrizve
Vásárlók által ellenőrizve
Ezrek elégedett ügyfél Közép-Európában
Széles termékválaszték
Széles termékválaszték
Több ezer terméket kínálunk, 95%-ban raktáron
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
35 000 HUF feletti árukat saját költségünkre szállítjuk
Egyéni megközelítés
Egyéni megközelítés
Minden ügyfelünkhöz egyénileg állunk, és konkrét helyzetekben adunk tanácsot
24-7 támogatás
24/7 támogatás
Hívjon és írjon bármikor, teljes mértékben az Ön rendelkezésére állunk

Fekete mustár, csírázásra szánt magok

Brassica nigra

A fekete mustár a Brassica nigra családba tartozik. A magok nagyon kicsik, 1 mm átmérőjűek, kerek alakúak és sötétbarnától a majdnem feketéig terjedő színűek. A magokat egy éjszakára áztassuk be vízbe, majd naponta 2-3 alkalommal öblítsük le. Az első napokban a magok enyhén szagosak, de ha gyakrabban öblítjük, a szag hamarosan eltűnik. Nagyon gyorsan csíráznak. A csírák általában 5-6 nap múlva készek. De figyeljünk a környezeti hőmérsékletre és a napfényre. A mustár magasabb hőmérsékleten könnyen megromlik, ezért nyáron jól kell figyelni rá, vagy el kell tartogatni hűvösebb időkre. A fekete mustárcsíra nagyon gazdag fehérjében és szénhidrátban, A-, B- és C-vitamint, valamint kalciumot, vasat és foszfort tartalmaz. A mustárcsíra elősegíti a vérkeringést, ellensúlyozza az izomfájdalmakat, enyhíti a lázat és a megfázást. A fekete mustárcsírát zöldségsaláták vagy friss sajtok ízesítésére használják. Sokkal csípősebb, mint a fehér mustárcsíra, ezért leginkább a csípős ételeket kedvelők értékelik. Talán jó kiindulópont azoknak az uraknak, akik egyébként elutasítják a "nyúlkaját". Egy recept a sok közül

Spagetti fokhagymával, fekete olajbogyóval és fekete mustárcsírával:

350 g spagetti 80 g extra szűz olívaolaj
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
50 g fekete mustárcsíra
parmezán

A fokhagymát enyhén, de főleg lassan pirítsa meg olívaolajban. Főzzük meg a spagettit, szűrjük le, majd keverjük össze az olívaolajjal és a mustárcsírával. A tetejére kevés parmezán sajtot szórunk.

Hozzávalók: mustárcsíra. A TERMÉK MUSTÁRT TARTALMAZ. A TERMÉK TARTALMAZHAT GLUTÉNTARTALMÚ GABONAFÉLÉKET, FÖLDIMOGYORÓT (FÖLDIMOGYORÓ), SZÓJABABOT (SZÓJA), DIÓFÉLÉKET, ZELLERT, SZEZÁMMAGOT (SZEZÁM) ÉS CSILLAGFÜRTÖT (CSILLAGFÜRT).

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Vetőmagok mikrozöldekhez
Jótállás: 2 év