Fehér mustár BIO (100 g), csírázó magok - microgreens termesztéshez
Fehér mustár BIO, mustármag (Sinapis alba), csírázásra szánt magok csomagolási tömege 100 g. Származási ország.
A fehér mustár a mustárfélék családjába tartozik. Apró magjai sárgák és kerekek. A magokat egy éjszakára áztassuk be vízbe, és naponta 2-3 alkalommal öblítsük le. Az elején talán egy kicsit többször is, mert a magok az első két napban kicsit büdösek :-)). Kezdetben a csírák nagyon csípősek, később már szinte zsenge. Jól vigyázzunk a mustármagra: nem bírja a magas hőmérsékletet, még rövid ideig sem. Nyári melegben azt tanácsolják, hogy ne csíráztassuk őket, és válasszunk valamivel keményebb magokat, például retket.
A fehér mustárcsíra szénhidrátokban, A-, B- és C-vitaminban, valamint ásványi anyagokban, például kalciumban, vasban és foszforban gazdag. A mustárcsíra elősegíti a vérkeringést, és ellensúlyozza az izomfájdalmakat. A mustár csökkenti a lázat és a megfázást.
A mustárcsírát zöldségsaláták és friss sajtok ízesítésére használják. Íze csípős, de enyhébb, mint a fekete mustáré.
A TERMÉK MUSTÁRT TARTALMAZ.A TERMÉK TARTALMAZHAT GLUTÉNTARTALMÚ GABONAFÉLÉKET, FÖLDIMOGYORÓT (FÖLDIMOGYORÓ), SZÓJABABOT (SZÓJA), DIÓFÉLÉKET, ZELLERT, SZEZÁMMAGOT (SZEZÁM) ÉS CSILLAGFÜRTÖT (CSILLAGFÜRT).
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Vetőmagok mikrozöldekhez |
---|---|
Jótállás: | 2 év |